Sep 02 Scris de 
Publicat în Ghiduri

Vizualizează (1995 vizualizări)

Descarcă PDf (379 Descărcări)

Ghid bune practici și povești de succes în domeniul informării, orientării și consilierii profesionale a salariaților din sănătate din regiunea Sud-Est

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prin definiție, un Ghid de bune practici asumă competența celor care-l scriu într-un anume domeniu. În cazul acestui Ghid este vorba de competența beneficiarului de a implementa proiect având ca temă informarea, orientarea, consilierea și formarea profesională.

Una din condițiile unui astfel de transfer de experiență este ca beneficiarul și partenerii să poată fi primii care utilizează această experiență. Din acest punct de vedere cea mai bună recomandare cred c-o constituie în cazul beneficiarului faptul că a finalizat cu rezultate excelente 5 proiecte, din care 3 sunt pe desfășurate cu salariați din sectorul sanitar, fiind nominalizat în nenumărate rânduri în cadrul proiectelor de succes premiate sau recunoscute de către finanțator. Dacă încă nu este suficient pentru a vă stârni curiozitatea de a vedea ce se întâmplă în paginile acestui Ghid, adăugăm faptul că acest proiect a fost implementat într-un context dificil, când multe proiecte au eșuat și mulți beneficiari au ajuns în stare de faliment. Ceea ce sugerează că priceperea tehnică a fost dublată de o bună capacitate de management, acest material oferind astfel și câteva informații pertinente privind managementul de proiect, care trebuie interpretate în contextul Studiului pe tema POSDRU ce poate fi găsit la adresa http://www.cercetare-sociala.ro/.

O bună înțelegere a celor expuse în acest ghid poate fi dobândită accesând site-ul proiectului, http://cariera-ta.ro/, numărul de vizitatori (peste 800.000) indicându-i relevanța în ceea ce privește materialele referitoare la informarea, orientarea și formarea profesională.

Ghidul prezintă cum am făcut ceea ce am reușit să facem în cadrul acestui proiect, temele prezentate concentrându-se în jurul acestor două tipuri de abordări. Dacă ce am reușit să facem este vizibil în special în nivelul de realizare al indicatorilor, cum am reușit să facem puteți afla parcurgând câteva din elementele de metodologie și strategie de abordare prezentate în cadrul acestui Ghid.

Deoarece fiecare proiect se adresează oamenilor și este implementat de către oameni, am dorit ca Ghidul să reflecte acest lucru, el încercând să aducă în atenția dvs. și perspectiva celor care au participat la implementarea proiectului prin intermediul mărturiilor pe care aceștia le-au scris pentru acest ghid. Este evident că mărturiile depind, simultan, de ceea ce a făcut fiecare în cadrul proiectului și de capacitatea fiecăruia de a-și prezenta ideile, fiind necesară o lecturare a lor în această cheie. Însă, dincolo de limitele inerente în calea exprimării trebuie zărită doza de suflet pe care membrii echipei au pus-o și au lăsat-o în cadrul acestui proiect, un ingredient indispensabil oricărei reușite.

Ineditul acestui mod de prezentare a intrat deja în practica curentă a beneficiarului, fiind una din tușele organizaționale pe care ar dori să le traseze asupra materialelor de acest gen.

Sperând că acest Ghid vă va satisface așteptările, vă dorim lectură plăcută!

Informații adiționale

  • ISBN: 978-606-93503-2-4
  • Colecția / Editura: Transfer de bune practici/ SODALITAS
  • Apariții în presă:
    • În curs de colectare
      .
1995 Ultima modificare Luni, 20 Octombrie 2014

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Proiecte de cercetare

Ultimele comentarii

Cautare

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates