Sep 03 Scris de 
Publicat în Ghiduri

Vizualizează (2364 vizualizări)

Descarcă PDf (516 Descărcări)

Ghid de orientare și consiliere profesională a salariaților din sănătate în regiunea Sud-Est

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezentul Ghid dorește să se constituie într-un instrument de consiliere și informare util pentru toți salariații din sănătate. El completează resursele puse deja la dispoziția publicului pe site-ul proiectului, la adresa cariera-ta.ro și activitățile desfășurate în cadrul workshopului de informare, orientare și consiliere.

 O parte din materialele utilizate au fost folosite în cadrul activităților de workshop desfășurate în cadrul proiectului, fiind prezentate într-o formă mai restrânsă. În felul acesta putem spune că au trecut proba verificării utilității lor practice, dovedită de atenția și interesul pe care le-au stârnit în rândul participanților.

Dată fiind dorința unei acțiuni coerente la nivel național și ținând cont de faptul că Ghiduri similare le elaborăm în cadrul mai multor proiecte aflate în implementare, o parte din materiale sunt utilizate deja în cadrul altui ghid de consiliere elaborat pentru regiunea Muntenia, timpul alocat elaborării lor fiind judicios împărțit între cele două proiecte.

Având în vedere faptul că o parte din activitățile desfășurate în cadrul proiectului, în special cele de informare, orientare și consiliere, au fost pregătite în funcție de rezultatele cercetării desfășurate în cadrul proiectului, prezentul material constituie în fapt volumul al II-lea al Ghidului, primul fiind Studiul care are ca bază cercetarea, concluziile sale furnizând informații deosebit de relevante și utile pentru toți specialiștii din sectorul sanitar. Pentru o informare mai cuprinzătoare odată cu concluziile am publicat și studiul efectiv, oferind astfel posibilitatea celor interesați de a obține informații suplimentare.

Ținând cont de realitățile sistemului sanitar, constatate atât ca urmare a cercetării cât și prin intermediul activităților desfășurate cu grupul țintă, prezentul Ghid abordează în paralele două dimensiuni esențiale pentru activitatea lucrătorilor din sistemul sanitar: consilierea profesională propriu-zisă și consilierea juridică a angajaților. În cazul ambelor dimensiuni am recurs atât la teme relevante pentru activitățile curente cât și la abordări inedite, care fie oferă o altă imagine asupra carierei profesionale fie oferă noi instrumente în reglementarea mai eficientă a unor situații.

 Suntem siguri că acest instrument aduce plus valoare abordărilor de gen, contribuind în mod semnificativ la îmbunătățirea situației salariaților din sectorul sanitar. 

Informații adiționale

  • ISBN: 978-606-93503-1-7
  • Colecția / Editura: Transfer de bune practici/ SODALITAS
  • Apariții în presă:
    • În curs de colectare
      .
2364 Ultima modificare Luni, 17 Noiembrie 2014

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Proiecte de cercetare

Ultimele comentarii

Cautare

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates