Sep 04 Scris de 
Publicat în Ghiduri

Vizualizează (1931 vizualizări)

Descarcă PDf (730 Descărcări)

Ghid bune practici și povești de succes în domeniul informării, orientării și consilierii profesionale a salariaților din sănătate din regiunea Sud-Muntenia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin definiție, un Ghid de bune practici ar trebui să fie o narațiune laudativă referitoare la unset de acțiuni desfășurate de‐o organizație, ce (auto‐)legitimează acea organizație ca exemplu bunde urmat. Acest ghid nu face excepție de la o astfel de definire, încercând să sugereze reușita unuiparteneriat și a organizațiilor partenere.

 În condițiile în care parteneriatul nu este prevăzut în legislația românească drept o persoanăjuridică, acest ghid se referă la organizațiile partenere și la modul lor de colaborare pentruimplementarea acestui proiect și, pe viitor, pentru asigurarea sustenabilității.

Relațiile de parteneriat s‐au așezat pe o colaborare anterioară, desfășurate în bune condițiiîn cadrul altui proiect, între beneficiar (Federația „Solidaritatea Sanitară” din România/Centrul deCercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea”) și Partenerul nr. 1 (Centrul de Consultanță și StudiiEuropene), cărora li s‐a adăugat al doilea partener, Sindicatul „Solidaritatea Sanitară” Prahova. Chiardacă anumite fricțiuni au fost inevitabile într‐un context atât de stresant pentru toate organizațiile,rezultatul final este cel care definește relațiile dintre parteneri.

Modalitatea de structurare a Ghidului, în special centrarea lui pe mărturiile celor implicați,vizează o abordare personalizată a problematicii, accesibilă în mod simultan laturii intelectuale șicelei emoționale. Cum exemplele de bune practici au întotdeauna oamenii în centrul lor, am decis cănarațiunile celor implicați în implementarea proiectului oferă o imagine adecvată pentru ceea ce s‐aîntâmplat și s‐a trăit în implementarea acestui proiect.

Am completat perspectivele individuale cu scurte expuneri ale aspectelor tehnice și trimiterila diferitele mecanisme care n‐au ajutat în implementarea activităților, atingând astfel șidimensiunea tehnică inerentă unei astfel de abordări.

 Este implementarea acestui proiecte un exemplu de bună practică? Cei care au lucrat încadrul lui și vor desfășura în continuare activitățile de sustenabilitate consideră că da. Însă deciziafinală aparține de fiecare dată celui care‐l evaluează. Acest ghid este un instrument util pentru oastfel de evaluare.

Informații adiționale

  • ISBN: 978-606-93503-0-0
  • Colecția / Editura: Transfer de bune practici/ SODALITAS
  • Apariții în presă:
    • În curs de colectare
      .
1931 Ultima modificare Luni, 20 Octombrie 2014

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Proiecte de cercetare

Ultimele comentarii

Cautare

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates