Sep 06 Scris de 
Publicat în Ghiduri

Vizualizează (2260 vizualizări)

Descarcă PDf (403 Descărcări)

Învață din experiența noastră! Ghid de bune practici și povești de succes în domeniul orientării, consilierii, formării și ocupării profesionale în sectorul sanitar

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Scopul acestui Ghid îl constituie prezentarea ansamblului experienței pe care a reprezentat-o implementarea acestui proiect, în vederea creării unui instrument util pentru toți cei care desfășoară o activitate similară, adică a facilitării unui eficient schimb de experiență cu toți cei interesați.

Pentru membrii echipei de implementare acest ghid reprezintă, în mod simultan (și paradoxal), un summum bonum și o relatare a dificultăților întâmpinate în implementarea acestui proiect. Prezentarea dificultăților întâmpinate, unele inerente, altele determinate de lipsuri instituționale, este parte a schimbului de experiență: dificultățile schițează conturul contextului implementării, iar expunerea modalității în care au fost depășite (atunci când a fost posibil acest lucru) poate constituie bune exemple de procedură pentru alți beneficiari.

Deși Ghidul are ca teme principale ocuparea și formarea profesională, dat fiind faptul că aceste activități s-au desfășurat în cadrul acestui proiect pe fonduri structurale (urmând a fi continuate prin intermediul sustenabilității) am considerat relevante atât procedurile directe, desfășurate în cadrul activității, aplicabile consilierii și formării profesionale, cât și ansamblul strategiilor și procedurilor la care am recurs pentru buna implementare a proiectului, de managementul și implementarea acestuia depinzând succesul activităților principale. În acest sens, considerăm că activitățile de tip suport din cadrul unui proiect, care au ca scop sprijinirea activităților directe de consiliere, formare și ocupare profesională, constitui o parte utilă a schimbului de experiență, prezentarea lor fiind relevantă pentru obiectivul prezentului Ghid.

Alături de părțile tehnice, Ghidul conține și „o parte umană”, reprezentată de secțiunea Testimoniale, în cadrul căreia fiecare membru al echipei de implementare prezintă propria perspectivă asupra acestui proiect. Intrate deja în cultura organizațională a beneficiarului, perspectivele individuale încearcă să dezvăluie dimensiuni mai puțin vizibile ale activităților specifice, contribuind în mod semnificativ la familiarizarea cititorilor cu atmosfera unui proiect ce desfășoară activități de formare, consiliere, cercetare, informare, conștientizare, respectiv conturând o modalitate de prezentare mult mai intuitivă. Echipa de redactare a Ghidului și-a propus astfel un material cu caracter de mărturie asupra unei cât mai ample părți din activitățile desfășurate, indicând interstițiile activităților și evidențiind realizările proiectului.

Recomandăm acest Ghid de bune practici atât celor care au în implementare proiecte similare cât și celor care desfășoară activități identice, indiferent de sursele de finanțare. Chiar dacă tonul este pe alocuri descurajator, această mărturie a reușitei noastre este o dovadă a faptului că se poate, lăsând la aprecierea fiecăruia decizia în privința asumării costurilor.

Informații adiționale

  • ISBN: 978-606-93503-7-9
  • Colecția / Editura: Transfer de bune practici/ SODALITAS
  • Apariții în presă:
    • În curs de colectare
      .
2260 Ultima modificare Luni, 20 Octombrie 2014

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Proiecte de cercetare

Ultimele comentarii

Cautare

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates