Sep 16 Scris de 
Publicat în Finalizate

Fii calificat pe piața muncii!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectul Fii calificat pe piața muncii! Creșterea nivelului de calificare a angajaților din sănătate și asistență socială din Regiunea Sud-Est contract POS DRU/108/2.3/G/79295 a fost implementat în Regiunea Sud-Est  în perioada 01.09.2011 - 30.06.2013, în parteneriat cu S.C.Centrul de Consultanță și Studii Europene S.R.L. și Sindicatul ,,Solidaritatea Sanitară” Galați, care, alături de beneficiar, a participat la cofinanțarea proiectului și la implementarea activităților.

 Obiectivul general al proiectului a fost constat în dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar din Regiunea Sud-Est și creșterea nivelului de calificare al salariaților prin cursuri de calificare și/sau recalificare, prin crearea unei atitudini pro-active în ceea ce privește formarea profesională a angajaților, informarea salariaților și angajatorilor privind oportunitățile de formare.

Valoarea totală a proiectului a fost de 2.226.360,00 lei, fiind utilizată pentru implementarea cu succes a activităților specifice acestuia.

În urma tuturor acțiunilor întreprinse în cele 22 luni de implementare a proiectului, Federația „Solidaritatea Sanitară” din România, împreună cu partenerii din cadrul proiectului, au dus la îndeplinirea indicatorilor cu succes, precum și la realizarea următoarelor rezultate:

  • Furnizarea a 7 cursuri de formare profesională cu 101 de  participanți, din care 98 certificați.
  • Desfășurarea a 8 workshop-uri cu 162 participanți;
  • Consilierea individuală a 108 persoane, care ulterior au participat la activitățile de formare;
  • Elaborarea, multiplicarea și diseminarea unui Ghid de orientare și consiliere profesională a salariaților din sănătate și asistență socială (cu două părți) și diseminarea în 100 exemplare tipărite;
  • Desfășurarea unei campanii de informare a grupului țintă și a două campanii de conștientizare a importanței şi a beneficiilor participarii angajatilor la programele de formare profesionala și privind beneficiile participarii la formare.
  • Multiplicarea și diseminarea publicației “Ghid de bune practici & povești de succes în domeniul ocupării și formării profesionale”.
  • Elaborarea și diseminarea unui studiu cu titlul Studiul privind nevoile specifice de consiliere şi orientare profesională ale salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială : studiu de caz: regiunea de Sud-Est;

Proiectul a contribuit la procesul de dentificare a angajaților necalificați și cu un nivel scazut de calificare din unitatile sanitare din Regiunea Sud-Est, Creșterea nivelului de calificare al personalului sanitar prin calificarea angajaților necalificați, prin recalificarea și trecerea la un nivel de calificare superior al salariaților calificai, precum și la promovarea beneficiilor formării profesionale continue în rândul angajaților unităților sanitare din regiune, creşterea gradului de informare şi conştientizare a salariaților privind existenta oportunităților de formare continuă.

 

Pentru obținerea informațiilor suplimentare cu privire la activitățile desfășurate în cadrul proiectului Fii calificat pe piața muncii! Creșterea nivelului de calificare a angajaților din sănătate și asistență socială din Regiunea Sud-Est vă rugăm accesați site-ul www.cariera-ta.ro

Informații adiționale

  • Valoarea proiectului: 2.226.360,00 lei
  • Perioada de desfășurare: 01.09.2011 - 30.06.2013
2357 Ultima modificare Joi, 27 Noiembrie 2014

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Proiecte finalizate

Ultimele comentarii

Cautare

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates