Sep 16 Scris de 
Publicat în Finalizate

Competitivitate și stabilitate pe piața muncii prin calificare și consiliere profesională!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectul Competitivitate și stabilitate pe piața muncii prin calificare și consiliere profesională! Creșterea gradului de calificare și adaptare a salariaților din ramura sănătate și asistență socială din Regiunea Sud-Muntenia pe o piață a muncii în plină schimbare prin calificare, recalificare și consiliere profesională contract POS DRU/108/2.3/G/79508 a fost implementat în Regiunea Sud-Muntenia  în perioada 01.09.2011 - 30.06.2013, în parteneriat cu S.C.Centrul de Consultanță și Studii Europene S.R.L. și Sindicatul ,,Solidaritatea Sanitară” Prahova, care, alături de beneficiar, a participat la cofinanțarea proiectului și la implementarea activităților.

 Obiectivul general al proiectului a constat în dezvoltarea resurselor umane din sectorul sanitar din Regiunea Sud-Muntenia și creșterea nivelului de calificare al salariaților prin cursuri de calificare și/sau recalificare, prin crearea unei atitudini pro-active în ceea ce privește formarea profesională a angajaților, informarea salariaților și angajatorilor privind oportunitățile de formare.

Valoarea totală a proiectului a fost de 2.226.360 lei lei, fiind utilizată pentru implementarea cu succes a activităților specifice acestuia.

În urma tuturor acțiunilor întreprinse în cele 22 luni de implementare a proiectului, Federația „Solidaritatea Sanitară” din România, împreună cu partenerii din cadrul proiectului, au dus la îndeplinirea indicatorilor cu succes, precum și la realizarea următoarelor rezultate:

  • Furnizarea a 7 cursuri de formare profesională cu 99 de  participanți, din care 97 certificați.
  • Desfășurarea a 7 workshop-uri cu 158 participanți;
  • Consilierea individuală a 99 persoane, care ulterior au participat la activitățile de formare;
  • Elaborarea, multiplicarea și diseminarea unui Ghid de orientare și consiliere profesională a salariaților din sănătate și asistență socială (cu două părți) și diseminarea în 100 exemplare tipărite;
  • Desfășurarea unei campanii de informare a grupului țintă și a două campanii de conștientizare a importanței şi a beneficiilor participarii angajatilor la programele de formare profesionala și privind beneficiile participarii la formare.
  • Multiplicarea și diseminarea publicației “Ghid de bune practici & povești de succes în domeniul ocupării și formării profesionale”.
  • Elaborarea și diseminarea unui studiu cu titlul Studiul privind nevoile specifice de consiliere şi orientare profesională ale salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială : studiu de caz  regiunea de Sud-Muntenia;

Proiectul a contribuit la creșterea nivelului de calificare al personalului sanitar prin calificarea angajaților necalificați, prin recalificarea și trecerea la un nivel de calificare superior a salariaților calificați din grupul țintă, crearea unor instrumente de autoevaluare, consiliere și orientare profesională on-line și sub forma unui ghid specific și creșterea nivelului de informare și conțtientizare a salariaților din sectorul sanitar din regiune cu privire la nevoia de formare profesională continuă a angajaților și a importanței și benefiiciilor participării angajaților la programele de formare profesională continuă.

Pentru obținerea informațiilor suplimentare cu privire la activitățile desfășurate în cadrul proiectului Competitivitate și stabilitate pe piața muncii prin calificare și consiliere profesională! Creșterea gradului de calificare și adaptare a salariaților din ramura sănătate și asistență socială din Regiunea Sud-Muntenia pe o piață a muncii în plină schimbare prin calificare, recalificare și consiliere profesională vă rugăm accesați site-ul www.formare-continua.ro

Informații adiționale

  • Valoarea proiectului: 2.226.360 lei
  • Perioada de desfășurare: 01.09.2011 - 30.06.2013
2157 Ultima modificare Joi, 27 Noiembrie 2014

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Proiecte finalizate

Ultimele comentarii

Cautare

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates