Sep 12 Scris de 
Publicat în Finalizate

Proiectul: Fii competent pe piața muncii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Obiectivul general al proiectului Fii competent pe piața muncii – Dezvoltarea competențelor profesionale pentru reintegrarea șomerilor în viața active în județul Galați, contract de finanțare POSDRU/100/5.1/G/76762 l-a constituit facilitarea integrării pe piața muncii și în viața active a șomerilor din județul Galați, un accent deosebit fiind pus pe situația șomerilor de lungă durată, tineri sau peste 45 de ani.

 În cadrul proiectului un rol important l-a jucat activitatea de cercetare, rezultatele obținute fiind publicate în studiul Dezechilibru pe piața muncii și orientând activitățile de formare profesională și cele de consiliere.

Proiectul a debutat cu activități de cercetare privind tendințele și necesarul de competențe pe piața muncii. Cercetările înglobează două studii, unul privind situația persoanelor aflate în șomaj iar al doilea a vizat estimarea necesarului de competențțe a angajatorilor de forță de muncă pe termen scurt, mediu și lung. Rezultatele acestei cercetări au fost folosite în cadrul proiectului pentru a selecta cursurile de formare profesională oferite șomerilor și pentru activitățile de consiliere profesională.

După identificarea tendințelor și cerințelor de pe piața muncii, prin proiect, 356 de șomeri au putut beneficia de cursuri de formare profesională, în cadrul cărora au dobândit competențe care au ajutat o mare parte din ei să își găsească un loc de muncă, 50 de persoane fiind în această fericită situație la finalul proiectului. De observant în acest sens faptul că indicatorul de rezultat „număr de participanți la instruire care și-au găsit un loc de muncă în termen de 6 luni – acces pe piața muncii” care a înregistrat un process de realizare de 625% față de nivelul contractat.

Prin workshopurile de informare, orientare și consiliere desfășurate persoanele aflate în șomaj au învățat cum să se prezinte la interviu, metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă, cum să-și pregătească CV-ului și scrisoarea de intenție pentru a-și optimiza șansele în a-și găsi loc de muncă.

În cadrul acestui proiect a funcționat o linie verde cu servicii gratuite de informare și consiliere specific pieței muncii. Astfel, a fost pusă la dispoziție „Linia verde pentru șomeri” care a fost accesată gratuity de către șomeri, beneficiind de informare și consiliere de specialitate.

De asemenea, a fost dezvoltat site-ului proiectului www.cautmunca.ro, cu funcționalități multiple ce vin în întâmpinarea nevoilor persoanelor aflate în șomaj, site care a înregistrat un număr însemnat de accesări.

Prin formarea competențelor relevante pe piața muncii acest proiect a contribuit la creșterea capacității șomerilor de a se integra pe piața muncii și implicit la scăderea riscului excluziunii sociale, în condițiile în care rata șomajului în județul Galați se apropie de 7,06%, fiind peste media înregistrată la nivel national.

Informații adiționale

  • Valoarea proiectului: 2.250.762,00 lei (fara TVA)
  • Perioada de desfășurare: 1.11.2010-31.08.2012
2323 Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Proiecte finalizate

Ultimele comentarii

Cautare

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates