Sep 16 Scris de 
Publicat în Finalizate

Proiectul: Formare și informare pentru o piață a muncii incluzivă!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Obiectivul general al proiectului a fost constituit de facilitarea integrării pe piața muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a șomerilor, persoanelor inactive din zonele rurale, a persoanelor ocupate în agricultura de subzistență, creșterea calității resurselor umane din zonele rurale din județ precum și dezvoltarea culturii antreprenoriale în aceste zone.

Valoarea totală a proiectului a fost de 2.129.444 .00 lei, fiind utilizată pentru implementarea cu succes a activităților specifice acestuia.

Activitățile proiectului au urmărit încurajarea participării persoanelor din mediul rural la acțiuni destinate dezvoltării competențelor și abilităților de viață, precum și la  dezvoltarea spiritului antreprenorial.

În urma tuturor acțiunilor întreprinse în cei 2 ani de implementare a proiectului, Federația „Solidaritatea Sanitară” din România, împreună cu partenerul din cadrul proiectului, au dus la îndeplinirea indicatorilor cu succes, precum și la realizarea următoarelor rezultate:

 • Furnizarea a 11 cursuri de formare profesională cu 150 de  absolvenți certificați,
 • Desfășurarea a 6 workshop-uri dintre care:
  • 4 workshop-uri de consiliere și orientare profesională,
  • 2 workshop-uri de informare și consiliere a persoanelor interesate să inițieze o activitate independentă sau o afacere,
 • Acordarea asistenței pentru începerea unei activități independente sau pentru deschiderea    unei afaceri a 10 persoane.
 • Desfășurarea a 2 campanii de informare și conștientizare a grupului țintă.
 • Editarea și publicarea studiului Diagnosticarea specificului pieței muncii și analiza pattern-urilor existente la nivelul statuturilor ocupaționale din mediul rural al județului Vrancea

Proiectul Formare și informare pentru o piață a muncii incluzivă! este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”, din cadrul Axei prioritare 5: „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 5.2: „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă”. Proiectul reprezintă un real succes pentru mediul rural al județului Vrancea, ajutând la creșterea competențelor necesare a persoanelor participante în procesul de integrare pe piața muncii.

Prin intermediul acestui proiect am continuat activitățile de sprijinire a dezvoltării resurselor umane, contribuind totodată în mod semnificativ la creșterea absorbției fondurilor structurale datorită capacității administrative a organizației.

Persoanele interesate de o înțelegere mai  în profunzime a proiectului Formare și informare pentru o piață a muncii incluzivă  și a rezultatelor acestora pot accesa  site-ul proiectului la adresa  www.calificati.ro

Informații adiționale

 • Valoarea proiectului: 2.129.444 .00 lei
 • Perioada de desfășurare: 2.05.2012 - 31.07.2014
2004 Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Proiecte finalizate

Ultimele comentarii

Cautare

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates