Sep 14 Scris de 
Publicat în Finalizate

Proiectul: Formare și informare pentru piața muncii!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectul Formare și informare pentru piața muncii! - Dezvoltarea competențelor esențiale pentru integrare și reintegrare în viața activă a persoanelor inactive, șomerilor, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și persoanelor ocupate în agricultura de subzistență din mediul rural al județului Galați   a fost implementat în mediul rural al județului Galați în perioada 01.05.2012-31.07.2014, în parteneriat cu S.C.Centrul de Consultanță și Studii Europene S.R.L., care, alături de beneficiar, a participat la cofinanțarea proiectului și la implementarea activităților.

 Obiectivul general al proiectului a fost constituit de facilitarea integrării pe piața muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a șomerilor, persoanelor inactive din zonele rurale, a persoanelor ocupate în agricultura de subzistență, creșterea calității resurselor umane din zonele rurale din județ precum și dezvoltarea culturii antreprenoriale în aceste zone.

Valoarea totală a proiectului a fost de 2129444,00 lei, fiind utilizată pentru implementarea cu succes a activităților specifice acestuia.

Activitățile proiectului au urmărit încurajarea participării persoanelor din mediul rural la acțiuni destinate dezvoltării competențelor și abilităților de viață, precum și la  dezvoltarea spiritului antreprenorial.

În urma tuturor acțiunilor întreprinse în cei 2 ani de implementare a proiectului, Federația „Solidaritatea Sanitară” din România, împreună cu partenerul din cadrul proiectului, au dus la îndeplinirea indicatorilor cu succes, precum și la realizarea următoarelor rezultate:

 • Furnizarea a 10 cursuri de formare profesională cu 151 de  absolvenți certificați.
 • Desfășurarea a 6 workshop-uri dintre care:
  • 4 workshop-uri de consiliere și orientare profesională,
  • 2 workshop-uri de informare și consiliere a persoanelor interesate să inițieze o activitate independentă sau o afacere,
 • Acordarea asistenței pentru începerea unei activități independente sau pentru deschiderea    unei afaceri a 27 persoane.
 • Desfășurarea a 2 campanii de informare și conștientizare a grupului țintă.
 • Editarea și publicarea studiului Diagnoza factorilor care influenţează accesul la ocupare a şomerilor, persoanelor inactive şi persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă  din mediul rural al judeţului Galaţi, ce va fi lansat în data de 22 iulie 2014, în cadrul conferinței de diseminare a rezultatelor proiectului. Studiul este rezultatul unei cercetări sociologice desfășurate pe parcursul a 2 ani de zile oferind o privire generală asupra situaţiei şomerilor şi a altor categorii vulnerabile ocupaţional pe piaţa muncii.

Proiectul Formare și informare pentru piața muncii! este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”, din cadrul Axei prioritare 5: „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 5.2: „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă”. Proiectul reprezintă un real succes pentru mediul rural al județului Galați, ajutând la creșterea competențelor necesare a persoanelor participante în procesul de integrare pe piața muncii.

 

Prin intermediul acestui proiect am continuat activitățile de sprijinire a dezvoltării resurselor umane, contribuind totodată în mod semnificativ la creșterea absorbției fondurilor structurale datorită capacității administrative a organizației.

Persoanele interesate de o înțelegere mai  în profunzime a proiectului Formare și informare pentru piața muncii și a rezultatelor acestora pot accesa  site-ul proiectului la adresa  www.sansa-ta.ro

Informații adiționale

 • Valoarea proiectului: 2.129.444 lei (fara TVA)
 • Perioada de desfășurare: 2.05.2012 - 31.07.2014
1898 Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Proiecte finalizate

Ultimele comentarii

Cautare

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates