Sep 16 Scris de 
Publicat în Finalizate

Proiectul: O șansă pentru mediul rural!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectul O șansă pentru mediul rural! - Formare, informare și consiliere pentru integrarea și reintegrarea în viața activă a persoanelor inactive, șomerilor, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și persoanelor ocupate în agricultura de subzistență din mediul rural al județului Brăila a fost implementat în mediul rural al județului Brăila în perioada 01.05.2012-30.04.2014, în parteneriat cu S.C.Centrul de Consultanță și Studii Europene S.R.L., care, alături de beneficiar, a participat la cofinanțarea proiectului și la implementarea activităților.

Obiectivul general al proiectului l-a constituit facilitarea integrării pe piața muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a șomerilor, persoanelor inactive din zonele rurale, a persoanelor ocupate în agricultura de subzistență, creșterea calității resurselor umane din zonele rurale din județ precum și dezvoltarea culturii antreprenoriale în aceste zone.

Valoarea totală a proiectului a fost de 2250762.00 lei, fiind utilizată pentru implementarea cu succes a activităților specifice acestuia.

Activitățile proiectului au urmărit încurajarea participării persoanelor din mediul rural la acțiuni destinate a le dezvolta competențele și abilitățile de viață, precum și la  dezvoltarea spiritului antreprenorial.

În urma tuturor acțiunilor întreprinse în cei 2 ani de implementare a proiectului, Federația „Solidaritatea Sanitară” din România, împreună cu partenerul din cadrul proiectului, au dus la îndeplinirea indicatorilor cu succes, precum și la realizarea următoarelor rezultate:

 • Furnizarea a 10 cursuri de formare profesională cu 155 de  absolvenți certificați,
 • Desfășurarea a 6 workshop-uri dintre care:
  • 4 workshop-uri de consiliere și orientare profesională,
  • 2 workshop-uri de informare și consiliere a persoanelor interesate să inițieze o activitate independentă sau o afacere,
 • Acordarea asistenței pentru începerea unei activități independente sau pentru deschiderea    unei afaceri a 10 persoane.
 • Desfășurarea a 2 campanii de informare și conștientizare a grupului țintă.
 • Editarea și publicarea studiului Determinanţi ai inserţiei pe piața muncii a categoriilor vulnerabile ocupaţional din mediul rural al judeţului Brăila, ce va fi lansat în cadrul conferinței de diseminare a rezultatelor proiectului, din data de 30.04.2014. Studiul este rodul unei cercetări sociologice desfășurate pe parcursul a 2 ani de zile cu ajutorul unei echipe bine pregătite.

Proiectul O șansă pentru mediul rural! este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”, din cadrul Axei prioritare 5: „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 5.2: „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă”. Proiectul reprezintă un real succes pentru mediul rural al județului Brăila, ajutând la creșterea competențelor necesare a persoanelor participante în procesul de integrare pe piața muncii.

Prin intermediul acestui proiect am continuat activitățile de sprijinire a dezvoltării resurselor umane, contribuind totodată în mod semnificativ la creșterea absorbției fondurilor structurale datorită capacității administrative a organizației.

Persoanele interesate de o înțelegere mai  în profunzime a proiectului O șansă pentru mediul rural! și a rezultatelor acestora pot accesa  site-ul proiectului la adresa  www.consiliere-someri.ro

Indicatori

Valoare prognozată

Valoare realizată

Indicatori de realizare imediată (output)

 

 

Numărul participanţilor din zonele rurale la programe integrate

130

163

Număr de participanţi la instruire - sustenabilitate zone rurale

130

163

Număr de participanţi FSE din mediul rural

130

285

Număr de participanţi FSE – femei

70

165

Număr de persoane care beneficiază de consiliere/orientare - sustenabilitate zone rurale

130

166

Numărul participanţilor din zonele rurale

130

285

Numărul participanţilor din zonele rurale, din care: persoane ocupate în agricultura de subzistenţă

25

79

Numărul participanţilor la campanii de informare şi conştientizare

150

270

Numărul participanţilor la programe de formare profesională

130

163

Indicatori de rezultat

 

 

Număr de participanţi la instruire care şi-au găsit un loc de muncă în termen de 6 luni - sustenabilitate zone rurale (AU)

3

3

Număr de participanţi la instruire care urmează o altă formă de pregătire – sustenabilitate zone rurale (AV)

3

6

Număr de participanţi la instruire certificaţi - sustenabilitate zone rurale

104

155

 

 

Informații adiționale

 • Valoarea proiectului: 2.129.444 lei (fara TVA)
 • Perioada de desfășurare: 01.05.2012 - 30.06.2014
2019 Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Proiecte finalizate

Ultimele comentarii

Cautare

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates