Oct 23 Scris de 
Publicat în Dezbateri

VIDEO: Dezbatere asupra sporurilor salariale din sistemul sanitar

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

ANOMALII ale sistemului . Avem regulament de sporuri in vigoare? Primim salarile si sporurile in baza unei "expresii" din diverse articole. 

In cadrul dezbaterii este prezentat istoricul cadrului legislativ extrem de schimbator in baza caruiaa se acorda sporurile la salariul de baza. In momentul de fata aveam o "baza teoretica" a cadrului legislativ dar nu este evidentiata in mod dinstinct.

Sporurile la salariul de baza pentru  personalului din sistemul sanitar, sunt calculate si acordate intr-un cuantum  similar cu cel din anul2009.

 

Intrebarea adresata de catre Federatia Solidaritatea Sanitara din Romania/Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială Solidaritatea catre cei 110 medici, asistenti, lideri de sindicat, personal TESA  si factori de decizie precum reprezentatul MINISTERULUI SANATATII Secretarul de Stat  Iulian Francisk Chiriac prezenti la DEZBATEREA asupra sporurilor salariale din cadrul conferintei Sistemul  sanitar in contextut european"  este:  dorim un regulament de sporuri?!

Se poate observa, ca  fiecare act normativ  care reglementeaza  salarizarea si acordarea sporurilor,  personalului  din sistemul public si implicit din sistemul sanitar, face trimitere  la  prevederile actului normativ din anul  precedent iar aceste trimiteri  in cascada se opresc la nivelul anului 2009, astfel incat, devine an de referinta in ceea ce priveste acordarea sporurilor, intrucat  atunci erau evidentiate  clar, care sunt  locurile de rnunca, categoriile de personal, marimea concrete a sporurilor, precum si conditiile  de acordare a acestora, dar si modul de calcul cum prevede regulamentul  aprobat prin Ordinul MS. nr. 721/2005.

Pentru a explica acest lucru este necesar o  trecere in revista a tuturor  actelor normative  care reglementeaza salarizarea personalului platit  din fonduri  publice din anul 2009 pana in prezent ce pot fi regasite aici: : http://goo.gl/EW4zd

In acest sens „Solidaritatea Sanitară” a inaintat  Memoriul  privind  REGLEMENTAREA situariei juridice a REGULAMENTULUI de sporuri catre Ministerul Sanatatii care poate fi accesat aici: http://goo.gl/EW4zd

Dezbaterea face parte din ciclul de conferințe pe tema reformei sistemului sanitar pe care Federația „Solidaritatea Sanitară” din România le desfășoară în această perioadă, ca parte a strategiei de acțiune bazată pe dovezi.  Această strategie asumă faptul că înainte de a mobiliza membrii de sindicat la proteste trebuie să identificăm soluțiile pentru care putem chema toți salariații din sectorul sanitar la acțiune, sloganurile trebuind înlocuite cu soluții.

Etichetat cu :
2500 Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2017

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates